نوآوری در کشاورزی دانش‌بنیان: تأثیر تنش شوری بر گیاهان و راهکارهای افزایش مقاومت
کد مقاله : 1079-SALTLAKEDUST
نویسندگان
مهسا خواجوند *1، رقیه رحمانی1، میثم مسعودی2
1دانشجوی کاردانی رشته گیاه پزشکی دانشگاه علمی کاربردی بهارآوران نسترن
2استاد مدعو دانشگاه علمی کاربردی بهارآوران نسترن
چکیده مقاله
تنش شوری یکی از عوامل محدودکننده‌ی مهم در رشد و عملکرد محصولات کشاورزی است که به ویژه در مناطق خشک و نیمه‌خشک، با افزایش غلظت نمک در خاک، مشکلات زیادی را برای کشاورزان ایجاد می‌کند. این پدیده، که تحت تأثیر تغییرات اقلیمی و فعالیت‌های انسانی نادرست تشدید می‌شود، بر فرآیندهای فیزیولوژیکی گیاهان، کیفیت منابع آب، تنوع زیستی و پایداری اکوسیستم‌ها تأثیر منفی دارد. هدف این مطالعه بررسی تکنیک‌ها و راهکارهای نوین برای افزایش مقاومت گیاهان به شوری و مدیریت شوری خاک می‌باشد روش این مطالعه شامل بررسی منابع علمی موجود و تجزیه و تحلیل داده‌ها از مقالات و تحقیقات پیشین بوده است. یافته‌ها نشان می‌دهد که روش‌های مختلف مانند اصلاح ژنتیکی گیاهان، میکروارگانیسم‌های مفید، سیستم‌های آبیاری هوشمند و بهینه‌سازی مصرف آب می‌تواند به طور مؤثری به مقابله با شوری خاک و افزایش مقاومت گیاهان به این تنش کمک کند. این نوآوری‌ها به افزایش تولیدات کشاورزی کمک می‌کنند و در جهت حفظ منابع طبیعی و بهبود معیشت کشاورزان نیز مؤثر هستند. کشاورزی دانش‌بنیان به عنوان یک راه‌حل پایدار، به منظور مقابله با تنش شوری، فرصتی برای ایجاد تحولی در کشاورزی مدرن و تأمین امنیت غذایی فراهم می‌آورد.
کلیدواژه ها
تنش شوری، کشاورزی دانش بنیان، بیوتکنولوژی، کشت بافت گیاهی
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر